Yhdistys

Porvoon seudun työnhakijat ry on valtakunnallisen Työttömien Keskusjärjestön jäsen. Työttömien Keskusjärjestö ry on työttömien ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien edunvalvontajärjestö. Puolustamme työttömien taloudellista, sosiaalista ja fyysistä oikeutta yhdenvertaiseen kansalaisuuteen.

Porvoon seudun työnhakijat ry:n tavoite on työttömyyden vähentäminen, työllisyyden edistäminen sekä työttömien henkisen, fyysisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin parantaminen.

Porvoon seudun työnhakijat ry:n hallitus 2023:


Jäsenet: Johanna Torvinen, pj., Sari Suoja, vpj., Laura Vaniala, Sanna Koppana ja Venla Torvinen

Sihteeri: Ulla Raitimo

VUOSIKERTOMUS 2022

Vuosikokous ja hallitus

Vuosikokous pidettiin 25.4.2022. Hallitus kokoontui 4 kertaa vuonna 2022. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Johanna Torvinen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Sari Suoja ja muut jäsenet ovat Laura Vaniala, Sefa Olpak ja Venla Torvinen. Hallituksen varajäsen on Sanna Koppana. Hallituksen sihteerinä toimii toiminnanjohtaja Ulla Raitimo.

Jäsenyys

Yhdistyksellä oli 20 jäsentä vuonna 2022. Jäsenmaksu oli 3 euroa. Tämä maksu vastaa Työttömien Keskusjärjestön jäsenmaksuamme ts. tilitämme 3 €/jäsen eteenpäin Työttömien Keskusjärjestölle. Kaikki yhdistyksen palvelut olivat saatavissa myös ilman jäsenyyttä.

Yhdistyksen talous

Yhdistyksen tilikauden 1.1.2022-31.12.2022 tulos oli alijäämäinen. Yhdistyksemme ei saanut hakemaansa avustusta STEA:lta vuonna 2022. Työttömien keskusjärjestön kautta saimme avustuksena Toimintatonnin sekä olimme pilottikuntana kolmivuotisessa Askeleita voimaan -hankkeessa. Saimme avustusta STM:ltä Eväitä elämälle-hankkeen ruoka-aputoimintaan Työttömien Keskusjärjestön kautta. Syksyllä 2021 päättyneet palkanlaskentapalvelut työllistivät yhä merkittävästi, vaikkei niistä enää tuloja tulekaan.

Henkilöstö

Porvoon seudun työnhakijat ry:n toimistossa työskenteli vuonna 2022 vakituisesti ainoastaan toiminnanjohtaja. Lisäksi Sporttikierrätyksessä ja ruoka-avussa työskenteli osa-aikaisesti kaksi henkilöä ja palkkatuella toimistoapulainen. Keväällä 2022 palkkatuella työskenteli, pääosin etänä, myös kehityskoordinaattori. Henkilökunnalle hankittiin Smartum -seteleitä, joita voi käyttää liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin.

Olimme mukana ”Kesäduuni OP:n piikkiin” -kampanjassa ja työllistimme kaksi nuorta muutto-/varastotehtäviin.

Toiminta

EU:n ruoka-apua sai jakaa 31.3.2022 asti. Ehdimme jakaa vuoden 2022 aikana hiukan yli 4000 kg ruoka-apua.

Porvoon ruoka-apuverkosto sai toimintansa käyntiin kesän alussa, mutta yhdistyksemme aloitti Samarian toimittaman ruoka-avun jakamisen vasta elokuussa 2022, koska muutimme kesäkuun alussa pienempiin tiloihin säästösyistä. Syksyllä 2022 jaoimme ruoka-apua 18 kertaa, yhteensä 774 kassia. Ruoka-aputoiminnassa työskenteli mukana 3-4 vapaaehtoista kahden työntekijämme lisäksi.

-Hyvinvointipäivä 29.9.2022 yhdessä Työttömien Keskusjärjestön Terveydeksi 2.0 ja Askelia voimaan -hankkeen kanssa.

-Askelia voimaan -hankkeen pilottipaikkakunta, mm. Unelmien liikuntapäivänä salsaa ja padel-valmentajan ohjauksessa kokeilutunteja.

Aiempi palkanlaskentapalveluliiketoimintamme aiheutti vielä vuonna 2022 paljon töitä.

Lapsiperheille erityisesti suunnattu urheilutarvikkeiden kierrätyspiste ”Sporttikierrätys” on ollut yhä osa toimintaamme vuonna 2022. Sporttikierrätyksessä ei käytetä rahaa, vaan se toimii ”tuo tullessas, vie mennessäs” -periaatteella.

Edunvalvontayhteistyötä tehdään erityisesti Työttömien Keskusjärjestön kautta antaen mm. lausuntoja ajankohtaisista lakiesityksistä ja julkaisten kannanottoja. Toiminnanjohtaja on Uudenmaan edustaja Työttömien Keskusjärjestön hallituksessa.